Nyt rådhus giver lokale dagplejere, lærere og sosu-hjælpere

30 August, 2017 - 17:20 -- Poul

Indlæg af Marianne Saxtoft Vemmelund til Hedensted kommunes budget 2018:

Investering i nyt rådhus i Hedensted Kommune kan give lokale borgernære arbejdspladser i dagtilbud, i skolen eller i ældreplejen. Og kommuneledelse, forvaltningschefer og administrative medarbejdere slipper for at køre fra den ene ende af kommunen til den anden.

Venstre og DF hylder tilsyneladende de nuværende forvaltninger spredt på tolv forskellige adresser, hvor borger og virksomhed må køre fra den ene ende af kommunen til den anden. Eks. til en ny Teknisk Forvaltning og Fritidsforvaltning i Tørring.

Hvornår har du sidst været på rådhuset? Det meste af borgernes kontakt til de kommunale forvaltninger foregår i dag digitalt – med mindre man har en sag, som kræver personligt fremmøde. Og Borgerservice findes allerede i dag i både Juelsminde, Hedensted og Tørring.

Og nyt rådhus styrker kampen om de dygtigste medarbejdere til kommunen. Vi ved, at samarbejde på tværs af de meget specialiserede forvaltningsområder er nødvendig for en kvalificeret og effektiv kommune, men også en menneskelig og økonomisk bæredygtig drift i kommunerne. Det forudsætter samarbejde både på det politiske og strategiske. Vi ved også, at samarbejdskultur på det praktiske niveau kræver samarbejdskultur i kommuneledelsen og på tværs af forvaltningschefer – win, win for borger, medarbejdere og ledelse lokalt og centralt.

I dag skal man forsøge at skabe sammenhæng på tværs af kommunale forvaltninger, som har til huse på tolv forskellige adresser spredt over hele kommunen. En sammenhæng, som er til gavn for borgerne, for de kommunale medarbejdere, for de resultater kommunen kan skabe og for en økonomisk effektiv kommune.

De mange timer, som hver dag bruges på kørsel mellem de mange forskellige adresser og på tværs af kommunen, kunne give større nærhed i hverdagen for børnefamilier, i skolehjemsamarbejdet og i de lokale netværk for ældre. Timer og ressourcer, som kunne anvendes til gavn for den decentralt udførende og borgernære medarbejder inden for de kommunale kerneopgaver.  Tolv kommunale adresser og administrationsbygninger skaber ikke en decentral kommune – det gør de decentrale og borgernære medarbejdere og ledere.